Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън съобщи, че е отменил

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън съобщи, че е отменил
Коментари Харесай

Антъни Блинкън отмени срещата си със Сергей Лавров

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън заяви, че е отменил срещата си с съветския външен министърСергей Лавров, която трябваше да се състои в Женева през тази седмица, съобщи АП. Той съобщи, че дейностите на Русия демонстрират, че Москва не е сериозна по отношение на дипломатическия път за разрешаване на рецесията.

Държавният секретар повтори оценката на Съединени американски щати, че решението на съветския президент Владимир Путин да признае независимостта на украинския регион Донбас е нарушаване на интернационалното право, а разполагането на съветски бойци там съставлява " началото на инвазия ".

Блинкън въпреки всичко уточни, че резервира вяра за спокойно превъзмогване на рецесията посредством дипломация, само че добави, че срещата с Лавров едва ли ще бъде продуктивна в този миг.

“САЩ и съдружниците им ще продължат да ускоряват глобите, в случай че Русия ускори експанзията си по отношение на Украйна “, съобщи още Блинкън след диалог с украинския външен министър Дмитро Кулеба във Вашингтон.

По думите на държавния секретар речта на съветския президент Владимир Путин, с която той призна независимостта на двете сепаратистки области на Украйна, и изявленията му по-късно денем са " надълбоко притеснителни " и демонстрират, че Путин счита Украйна за " подчинена ".

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР