Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън призова днес Израел да

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън призова днес Израел да
Коментари Харесай

Антъни Блинкън призова Израел да избегне цивилни жертви в Газа

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън прикани през днешния ден Израел да вземе " всички вероятни защитни ограничения ", с цел да избегне цивилни жертви в линията Газа, съобщи Франс прес.

Блинкън приказва на взаимна конференция в Доха с премиера и министър на външните работи на Катар шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани.

Катарската столица е следващата спирка от близкоизточната обиколка на държавния секретар на Съединени американски щати, който по-рано през днешния ден се срещна в Йордания с крал Абдула Втори и по-късно с палестинския президент Махмуд Абас.

" Призовахме израелците да вземат всички вероятни защитни ограничения, с цел да не причинят зло на цивилни ", акцентира Блинкън на фона на въздушните удари, които Израел нанася в линията Газа в отговор на подхванатото от палестинското ислямистко придвижване " Хамас " нахлуване против него в събота, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Държавният секретар на Съединени американски щати сподели, че е разискал още с премиера на Катар по какъв начин да не бъде разрешено на страни или недържавни фактори да разширят спора, съобщи Ройтерс. Съединените щати работят интензивно за обезпечаване освобождението на заложниците, взети от бойци на " Хамас " в Израел и отведени в линията Газа, добави той.

Катарският министър председател съобщи, че страната му се стреми да отвори филантропичен кулоар за доставки на филантропична помощ в палестинската територия, и прикани сътрудниците, най-много Съединените щати, да предпазят цивилните.

Катар е зает с използването на съглашението сред Съединени американски щати и Иран за топене на ирански активи за 6 милиарда $ в подмяна на освобождението на американци, даде да се разбере шейх Ал Тани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР