Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън предупреди Турция и другите

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън предупреди Турция и другите
Коментари Харесай

САЩ предупредиха Турция и другите си съюзници да не купуват руски оръжия

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън предизвести Турция и другите американски съдружници да се въздържат отсега нататък от пазаруването на още съветски оръжия, тъй като може да им бъдат наложени спомагателни наказания, съобщи Ройтерс.

Отношенията сред Вашингтон и Анкара се обтегнаха поради решението на турската страна да купи съветските системи за противовъздушна защита ЕС-400, заради което на Турция бяха наложени наказания. Други източници на двустранно напрежение са различията поради Сирия, правата на индивида и правосъдното дело в Съединени американски щати против турската банка " Халкбанк ", напомни организацията.

" Всяка нова забележителна трансакция с съветски отбранителни субекти може да стане предмет на американския Закон за противопоставяне против съперниците на Америка чрез наказания и това да е настрана от и в добавка към към този момент наложени наказания ", сподели Блинкън по отношение на Закона за опълчване на неприятелите на Америка посредством наказания. Този американски закон цели да разубеждава страните да купуват въоръжения от врагове на НАТО.

На виртуална демонстрация във вашингтонския " Форин прес сентър " Блинкън сподели още, че поради необятно известните възгледи на президента Джо Байдън не е сюрпризиран от изказването му от събота, в което той призна за геноцид избиването на арменци в Османската империя през 1915 година Турция реагира яростно на това изказване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР