Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън предполага, че контранастъплението на

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън предполага, че контранастъплението на
Коментари Харесай

Блинкън: Контранастъплението на Украйна ще започне през следващите седмици

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън допуска, че контранастъплението на въоръжените сили на Украйна може да стартира през идващите седмици . Той изрази тази позиция в оповестено в петък изявление за немската медийна група Funke.

" Има две цели за доста от приятелите и сътрудниците на Украйна ", сподели Блинкън. " Първата е да създадем всичко по силите си, за да помогнем на Украйна да продължи да си връща територии . Това включва контранастъпление, което евентуално ще стартира през идващите седмици ", сподели той. " Второ, Киев би трябвало да бъде подсилен в построяването на своя капацитет в средносрочен и дълготраен проект ", сподели държавният секретар на Съединени американски щати.

Той също по този начин добави, че до момента в който съветската експанзия продължава, западните страни ще " поддържат невиждан напън от наказания и надзор върху съветския експорт " .

Тази заран бе обявено за приключването в Интернет на Снимки на секретни документи на Пентагона и НАТО за подготовката на украинска атака.  Според оценките на американския вестник The New York Times една част от тях са очевидно изменени, само че друга наподобяват същински, написа Би Би Си. The New York Times се базира на поискали анонимност източници от администрацията на Байдън.

Документите са с дата 1 март, тъй че е допустимо проектите да са се трансформирали от този момент. В тях не се показва датата или мястото на идната атака, само че съдържат информация за това какъв брой бригади Украйна възнамерява да приготви за офанзивата и какъв брой съоръжение ще получат. Документите съдържат и информация като дневния разход на муниции за HIMARS.
 ISW: Кремъл се провали, а Украйна готви атака след Великден
ISW: Кремъл се провали, а Украйна готви атака след Великден

Донбас към момента не е паднал в съветски ръце
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР