Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън нарече действията на руските

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън нарече действията на руските
Коментари Харесай

Антъни Блинкън: Москва използва АЕЦ Запорожие като "ядрен щит" срещу нападенията на украинските сили

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън назова дейностите на съветските сили наоколо до най-голямата атомна електроцентрала в Украйна " връх на безотговорността " и упрекна Москва, че употребява АЕЦ Запорожие като " нуклеарен щит " против нападенията на украинските сили, заяви Ройтерс.

През март Русия към този момент беше упрекната, че изстрелва снаряди в рискова непосредственост до централата, която беше завладяна от нейни сили през първите седмици на нашествието в Украйна.

Вашингтон е " надълбоко смутен ", че Москва наподобява употребява централата като военна база и стреля по украинските сили от места наоколо до нея, съобщи Блинкън нощес след договарянията за нуклеарното неразпространение в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк. " Разбира се, украинците не могат да отвръщат на стрелбата, с цел да не се случи ужасяващ случай с атомната централа ", добави той.

Действията на Русия минават оттатък потреблението на " човешки щит ", добави Блинкън, като ги дефинира като потребление до " нуклеарен щит ".

По-рано през вчерашния ден украинският министър на защитата Олексий Резников разгласи в Туитър, че Киев е получил немски ракетни системи за залпов огън MARS II и благодари на Германия и персонално - на колежката си Кристине Ламбрехт, заяви ДПА.

Системата може да изстрелва ракети с друго деяние, в това число с джипиес ориентиране. Обхватът ѝ може да доближи над 100 км. Това е третата система с огромен обсег, доставена на Запада от Украйна, отбелязва ДПА.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР