Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън изненадващо пристигна в Киев,

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън изненадващо пристигна в Киев,
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън на изненадващо посещение в Киев

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън изненадващо дойде в Киев, оповестява в. " Гардиън ".

Това е първото му посещаване в украинската столица за една година.

Очаква се Блинкън да разгласи нов пакет от американска помощ в размер на 175-200 милиона $ по време на двудневната си аудиенция. По-голям спомагателен пакет на обща стойност над 1 милиард $ пък се чака по-късно тази седмица.

Блинкън ще се срещне и с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба и с президента Володимир Зеленски.

Посещението му идва малко откакто по-рано тази седмица Зеленски уволни своя министър на защитата на фона на редица корупционни кавги към военни поръчки и до момента в който украинската контраатака продължава в югоизточната част на страната.

Анонимни американски чиновници постоянно подлагат на критика контранастъплението като прекомерно постепенно и зле планувано - изказвания, които подразниха украинските публични лица.

Анонимен американски чиновник съобщи, че по време на визитата си Блинкън е желал да направи преценка от първа ръка на хода на контраофанзивата.

" Най-важното е да получим действителна оценка от самите украинци ", означи служителят. " Искаме да забележим, да чуем по какъв начин имат намерение да напреднат през идващите седмици ".

В часовете преди идването на Блинкън Русия прпедприе нова поредност от въздушни офанзиви против столицата. Украйна твърди, че съветските ракети са били свалени от противовъздушната ѝ защита.

Силни детонации отекнаха в Киев малко преди 6.00 часа сутринта.

" Поредна ракетна офанзива от врага против кротичък град ", написа в " Телеграм " Сергей Попко, началник на киевската военна администрация. Длъжностни лица оповестиха, че са нанесени вреди по здания от падащи парчета, само че няма жертви.

В Южна Украйна, където през последните седмици Русия нападна уреди за експорт на зърно, при офанзива с дрон един човек почина и бяха развалени селскостопански и пристанищни уреди.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР