Държавният секретар на Съединените щати Майк Помпейо заяви, че Съветът

...
Държавният секретар на Съединените щати Майк Помпейо заяви, че Съветът
Коментари Харесай

Майк Попмейо обвини Северна Корея в контрабанда на петролни продукти

Държавният секретар на Съединените щати Майк Помпейо съобщи, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации е обединен в задачата си да реализира освобождението на Корейския полуостров от нуклеарните оръжия. Според Помпейо, цялостното използване на икономическите наказания против Пхенян е ключът към унищожаването на нуклеарните оръжия. Държавният секретар на Съединени американски щати упрекна Северна Корея, че прави контрабанда на петролни артикули:

" Сега Северна Корея прави незаконна контрабанда на петролни артикули до равнища, които надалеч надвишават данните от тримесечия, открити от Организация на обединените нации. Трансфери сред обособени кораби са най-очевидното доказателство за това. Регистрирани са 89 такива случаи през първите 5 месеца на тази година и не престават ".

Вчера Южнокорейската централна банка разгласява данни, съгласно които стопанската система на Северна Корея през предходната година се е свила с най-силен ритъм от две десетилетия. Брутният вътрешен артикул е понижен с рекордните 3.5 % през 2017 г.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР