Държавният съвет на Китай публикува Бяла книга за заетостта и

...
Държавният съвет на Китай публикува Бяла книга за заетостта и
Коментари Харесай

Трудовите лагери за уйгурите създават все повече проблеми на Китай


Държавният съвет на Китай разгласява Бяла книга за заетостта и трудовата сигурност относно северозападния Синцзян-уйгурски самостоятелен район, съобщи " Гардиън ". В документа се споделя, че приблизително 1,29 милиона локални служащи годишно са минали през " професионално образование “ сред 2014 година и 2019 година " Чрез своите дейни политики за претовареност Синцзян непрестанно усъвършенства материалния и културен живот на хората, гарантира и развива техните човешки права във всяка област “, се споделя още в книгата. Данните сочат, че сред 2013 година и 2019 година бедността в района е спаднала от 19,4% до 1,24%, а до края на тази година се планува да стигне 0%. 

Бялата книга идва на фона на обвинявания, подкрепяни с от ден на ден доказателства, за опитите на Китай да ограничи религиозните и културни вярвания на етническите уйгури и други етнически групи, живеещи в района. Експерти по правата на индивида споделят, че практиките съставляват културен геноцид, а въпросното " професионално образование " се прави в трудови лагери за превъзпитание. След това служащите се местят във заводи, където работят при безчовечен условия против доста ниско или никакво възнаграждение.

Пекин отхвърля обвиняванията, само че все пак журналисти и правозащитни групи не са допускани да отразяват така наречен " професионално образование ", на което са подложени хората. Нараства и интернационалният напън върху Китай да приключи насилственото усвояване на мюсюлманските малцинства в района. Това включва санкции и забрани за импорт от Синцзян в Америка, а огромни фешън компании обмислят да спрат работа с производителите в района. Питър Ървин от Уйгурския план за човешки права съобщи, че Китай постоянно издава бели книги, " когато страната се почувства застрашена от засилен интерес към въпроси, които се считат за чувствителни “. 

Според Бялата книга, от  2018 година до 2019 година 155 000 души от бедни семейства в южната част на Синцзян и околните райони  " са намерили работа отвън родните си градове и са се избавили от изискванията на беднотия “.  " Бедните семейства в южната част са главната цел на всеобщата акция за принудително превъзпитаване “, споделя немският антрополог Адриан Зенц. Името му нашумя около направен от него отчет, съгласно който дамите от етнически малцинства в района се подлагат срещу волята им на интервенции за дезинфекция като опит за ограничение на популацията на  уйгурите.

През юли коалиция от правозащитни групи съобщи, че всеки пети памучен продукт, продаван в света, е резултат от принудителен труд в Синцзян. Във вторник шведският моден гигант за облекло H&M съобщи, че последователно се отхвърля от бизнес покупко-продажбите си с производители от района, до момента в който не получи повече изясненост по отношение на изказванията за насилствен труд.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР