Държавният глава Румен Радев се срещна с министър-председателя на Армения

...
Държавният глава Румен Радев се срещна с министър-председателя на Армения
Коментари Харесай

Армения ни моли за подкрепа за облекчаването на визовия режим с ЕС

Държавният глава Румен Радев се срещна с министър-председателя на Армения Никол Пашинян в Санкт Петербург преди откриването на панела на високо ниво на Петербургския интернационален стопански конгрес.

Двамата разискаха вероятностите за увеличение на свързаността в района на Черно море като причина за поощряване на и кономическия продан, вложенията, туризма и образованието сред двете страни.

Пашинян предложения България да взе участие в построяването на автомагистрала , която свързва Армения и Иран и е част от транспортния кулоар сред Черно море и Персийския залив. Към плана към този момент е деклариран интерес от Китай и неговото финансиране може да бъде част от общите старания за развиване на информационните връзки на Европа и Азия, осведомиха от пресслужбата на президентството.

От своя страна Радев открои нуждата от откриването на директна въздушна линия сред България и Армения , а министър-председателят Пашинян прикани за поощряване на контактите сред туристическите организации от двете страни.

Пашинян насочи молба и за поддръжката на България за облекчение на визовия режим на Армения с Европейски Съюз.
 Гърция и Кипър разшириха съюза си с включване на Армения
Гърция и Кипър разшириха съюза си с включване на Армения

Армения е новото попълнениe към серията от съглашения за тристранно сътрудничество
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР