Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до председателя на

...
Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до председателя на
Коментари Харесай

Радев изпрати съболезнования до властите на Либия по повод наводненията в страната

Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до ръководителя на президентския съвет на Либия Мохамед ал-Менфи във връзка опустошителното наводняване в източната част на страната, довело до загубата на хиляди човешки животи, безследно изчезнали хора и големи вреди, оповестиха от прессекретариата на президента.

Българският държавен глава показва най-искрени съболезнования към околните на починалите и потърпевшите при естественото злополучие и насочва благопожелание за бързо възобновяване от последствията и нанесените от разрушителното наводняване материални вреди.

Около 10 000 души се водят изчезнали след опустошителните наводнения в Либия,съобщи Тамер Рамадан, началник на либийския клон на основаната в Тунис Международна федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец, съобщи ДПА.

Бурята " Даниел " донесе поройни дъждове в Либия в неделя и това докара до пагубни наводнения в източната част на страната. Стотици хора към този момент са били заровени в изключително тежко потърпевшия град Дерна, където са се скъсали две язовирни стени.

По-рано управляващите пресметнаха, че единствено в Дерна може да са починали до 2000 души. Службата за незабавна помощ и изключителни обстановки, която координира напъните за търсене и избавяне, съобщи, че в Дерна са починали към 2300 души, само че не посочи на какво се основава това число.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР