Държавният глава поздрави ПП-ДБ с изборния резултат в този сложен

...
Държавният глава поздрави ПП-ДБ с изборния резултат в този сложен
Коментари Харесай

ПП-ДБ на консултациите при президента: Готови сме с правителство за втория мандат

Държавният глава поздрави ПП-ДБ с изборния резултат в този комплициран избирателен развой. Същевременно той акцентира, че второто място на изборите е тестване, тъй като до момента те са били опция на ГЕРБ. Президентът Радев попита до каква степен може обединението да стигне в договарянията си с ГЕРБ за сформиране на държавно управление с първия мандат. 

" Вашата поръчка за наличие в политиката е опция на остарелия управнически модел, а през днешния ден вие влизате в диалози с ГЕРБ. Важно за обществото е да знае до каква степен може да стигнете с този политически компромис. Важно е да чуем вашата формула за сформиране на държавно управление с първия мандат. Ако това не се случи, по какъв начин виждате разновидността, когато мандатът пристигна към вас ", сподели Радев при започване на договарянията.

Той изиска да знае целите на Политическа партия в законодателството и изреди Плана за възобновяване и резистентност, участието на страната ни в Шенген и еврозоната.

Важна задача с изключение на съставянето на държавно управление, е законодателната активност, където вие като втора политическа мощ с доста дребна разлика от първата, имате сериозна парламентарна тежест при определянето на дневния ред на Народно събрание. Виждаме, че от през вчерашния ден и през днешния ден стават доста импортираните закони в Народно събрание, всеки ден тяхната численост пораства, само че какви са вашите планове за цели, тъй като в незабавен порядък би трябвало с изключение на да приемем закон а държавен бюджет, да приемем и законите, които ще допринесат за нашата европейска интеграция - Шенген, еврозоната, Планът за възобновяване и резистентност ", уточни още президентът.

Радев попита непосредствено представителите на ПП-ДБ по кое време виждат подобаващото време за връчване на първия мандат.

" В първия мандат не може да създадем своята поддръжка. Първият мандат не може да събере своето болшинство. Готови сме Народното събрание да избере държавно управление с втория мандат ", съобщи Кирил Петков.

Съпредседателят на ПП-ДБ и някогашен министър председател Кирил Петков съобщи, че е време да бъде направена промяната в правосъдната система, като се сътвори и опция да се проверява основния прокурор в Българи. Той посочи като приоритет и промени в Антикорупционната комисия, стъпки за участие на страната ни в Шенген. " Би било голям позор, в случай че бъдем разграничени от Румъния и българите бъдат поставени като второкласен европейци. Еврозоната - в случай че желаеме България да отиде напред с по-ниски лихви, с възможностите нашата банкова система да бъде в действителност постоянна, би трябвало да го създадем. Тези цели са в нашата стратегия ", сподели Петков.

Радвам се, че година по-късно и два цикъла избори по-късно стигаме до законодателната стратегия и целите " " на последния постоянен кабинет, разяснява съпредседателят на Политическа партия Асен Василев.

" Законите, заложени по ПВУ, към този момент има увереност в обществото, политическите сили, президентството, че би трябвало да бъдат признати. Залагането на нов метод на ръководство на обществените финанси - те би трябвало да се ръководят по метод, по който парите да стигат до всички български жители и компании, а не до определени жители и определени компании ", съобщи Асен Василев. 

Политическа партия и ГЕРБ сме съперници и имат разнообразни визии за това по какъв начин би трябвало да се развива страната, разяснява още Асен Василев. Той посочи, че са съумели посредством целите в законодателната стратегия да намерят формула, тъй че тези закони да бъдат признати в Народното събрание.

" Дори съперниците могат да се почитат и би трябвало да се почитат, само че има някои граници, които не могат да бъдат прекрачени. Тези ясни граници са, че няма по какъв начин в изпълнителната власт Политическа партия и ГЕРБ да работят дружно, т.е. ние да подкрепим първия мандат или държавно управление, подкрепено от нас, с присъединяване на ГЕРБ

По-рано на съвещания с президента бе ГЕРБ-СДС. Бойко Борисов, Десислава Атанасова и Томисла Дончев показаха вяра, че ще бъде формирано държавно управление с ПП-ДБ. От ГЕРБ обявиха още, че ще работят отговорно и няма да позволен банкрут на страната. 

Преди консултациите първата мощ в Народното събрание откри общ език с втората - ПП-ДБ, с които се схванаха за обща законодателна стратегия, само че от " Продължаваме промяната - Демократична България " са безапелационни, че не са коментирали въпроса за постоянно държавно управление.

Радев ще завърши на следващия ден кръга от съвещания, излиза наяве от графика на насрочването им. В петък президентът ще одобри поредно представители на парламентарните групи на " Възраждане ", Движение за права и свободи, " Българска социалистическа партия за България " и " ИТН ".

След края на кръга съвещания с парламентарните групи президентът Румен Радев би трябвало да връчи първия мандат за сформиране на държавно управление на най-голямата парламентарно показана мощ в 49-ото Народно заседание, което е точно ГЕРБ-СДС. По думите на водача на ГЕРБ след консултациите, президентът е споделил, че може да забави процеса единствено с няколко дни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР