Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин подписа указ, според

...
Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин подписа указ, според
Коментари Харесай

След указ на Путин: ЕС и Русия могат взаимно да си разменят блокирани активи

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин подписа декрет, съгласно който част от блокираните в страната средства на задгранични вложители може да бъдат " разменени “ против замразени активи на съветски жители, предават проправителствени медии, представени от " Фокус ".

Указът предписва процедурата за продажба на задгранични скъпи бумаги, които принадлежат на руснаци, на чужденци, в това число от вражески страни, за сметка на средствата, които фактически са блокирани за тези чужденци в така наречен сметки вид " С “ в Русия. Към сегашния миг размяната ще е допустима единствено за активи в размер на до 100 000 рубли на вложител. Условията за наддаване за съответните покупко-продажби ще се дефинират от Правителствената комисия за надзор на задграничните вложения.

По-рано министърът на финансите Антон Силуанов отбелязва, че към сегашния миг повече от 3,5 милиона съветски жители имат блокирани активи на обща стойност 1,5 трилиона рубли. Руските управляващи оферират да стартират да ги обменят за средства, които чужденците трупват в сметки вид " С “.

От Централната банка на Русия разясниха пред ТАСС, че на първо време ще бъдат основани условия за отключване на средства най-вече от съветски вложители на дребно. Техните замразени активи нормално са вложения в скъпи бумаги. Заинтересованите задгранични вложители ще могат да купуват блокирани задгранични скъпи бумаги от руснаци, като употребяват средства от сметки вид " C “. Участието в този развой ще бъде непринудено. На първия стадий се възнамерява да бъдат деблокирани сметки на стойност към 100 милиарда рубли, които принадлежат на вложители на дребно.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР