Държавният газов доставчик Булгаргаз внесе пред енергийния регулатор предложение за

...
Държавният газов доставчик Булгаргаз внесе пред енергийния регулатор предложение за
Коментари Харесай

Газът поевтинява с над 7% от януари и още малко през февруари

Държавният газов снабдител " Булгаргаз " внесе пред енергийния регулатор предложение за понижаване цената на природния газ от 1 януари 2021 година с малко над 7 % и направи прогноза за спомагателен – въпреки и дребен, спад през февруари.

Съгласно законовите условия сдружението съобщи януарската цена, само че каква ще е тъкмо тя, ще стане ясно на самия 1 януари, защото на всяко първо число от месеца се внасят последните данни с равнищата на европейските газови тържища, които са част от формулата за формиране цената на синьото гориво за вътрешния пазар.

Предложението на " Булгаргаз " за момента е цената за януари да намалее от сегашните 27.70 лева./МВтч без налози и такси на 25.68 лева за топлофикациите и газоснабдителните сдружения.

За февруари прогнозите на доставчика са цената да намалее в допълнение до 25.67 лева./MВтч без включени такси за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност.
Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на самостоятелна, професионална и почтена осведомително - аналитична медия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР