Държавният департамент увери съюзниците си, че САЩ няма да се

...
Държавният департамент увери съюзниците си, че САЩ няма да се
Коментари Харесай

Оставаме в Близкия изток, уверяват САЩ съюзниците

Държавният департамент увери съдружниците си, че Съединени американски щати няма да се изтеглят от Близкия изток , оповестяват американски медии.

През идната седмица държавният секретар Майк Помпео стартира аудиенция в Близкия изток . Той ще посети столиците на 8 страни - Аман, Кайро, Манама, Абу Даби, Доха, Рияд, Маскат и Кувейт, разгласи Държавният департамент и добави, че ще бъдат разисквани войната в Йемен, убийството на саудитския публицист Джамал Кашоги и изтеглянето на Съединени американски щати от Сирия. Помпео също по този начин може да посети Багдад на 11 януари, макар че това към момента не е доказано.

 Турция упрекна Съединени американски щати в
Турция упрекна Съединени американски щати в " тревожна липса на знания " за сирийските кюрди

Ново напрежение сред двете съюзнички в НАТО

Държавният секретар също по този начин ще увери съдружниците, че изтеглянето от Сирия няма да се случи неотложно. Американски представители отхвърлиха рецензия след разпространяване на информация, че Съединени американски щати бързат да изоставен арабската страна. Те оповестиха, че " няма период " за изтеглянето и че ще бъде " премислен, съгласуван " развой, който няма да остави вакуум в арабската страна.

Четирима представители на Държавния департамент срещнаха публицистите с обиколката на Помпео в Близкия изток от 8 до 15 януари. Те означиха, че Вашингтон обмисля " разнообразни разновидности " за Сирия, само че не и изпращане на арабски бойци в страната.

 Продължават авиоударите на Запада в Сирия
Продължават авиоударите на Запада в Сирия

Убита са 11 души

Съединени американски щати ще се опитат да основат Стратегически съюз на страните от Близкия изток, в който ще влизат Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн, Оман, Катар, Кувейт, Египет и Йордания.

Американските източници подчертаха, че Съединени американски щати " няма да изоставен Близкия изток ".

През предишния месец президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че до 30 дни ще изтегли американските бойци от Сирия . Тази седмица Тръмп излезе с спорен коментар, че процесът ще бъде " муден и съгласуван ".

Запитан дали е допустимо да се разположат арабски войски в Сирия и дали този въпрос ще бъде обсъждан по време на обиколката на Помпео, източник съобщи, че се изследват разнообразни разновидности, само че все още няма сходно желание. Арабски медии оповестиха, че една от вероятностите е разполагане на египетски или марокански бойци.

 Тръмп: Сирия е пясък и гибел
Тръмп: Сирия е пясък и гибел

Срокът на изтеглянето на войските обаче е неразбираем

Американските представители подчертаха, че сдържането на Иран остава съществена задача в политиката на Съединени американски щати в Близкия изток след изтеглянето от Сирия.

" Иранският режим е най-голямата опасност и най-опасният артист в района ", предизвести източник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР