Държавният департамент на САЩ заяви, че газопроводът Северен поток 2,

...
Държавният департамент на САЩ заяви, че газопроводът Северен поток 2,
Коментари Харесай

Държавният департамент на САЩ: Газопроводът "Северен поток 2" застрашава трансатлантическата сигурност

Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи, че газопроводът " Северен поток 2 " , който ще придвижва природен газ от Русия до Германия през Балтийско море, подкопава трансатлантическата сигурност, съобщи ДПА.

" Северен поток 2 " и втората линия на " Турски поток " са предопределени да засилят лоста на Русия за въздействие над нашите съдружници и сътрудници и подкопават трансатлантическата сигурност ", сподели на брифинг представителят на Държавния департамент Нед Прайс.

Прайс съобщи, че Съединени американски щати ще продължат да следят построяването на тръбопровода, който се счита за приключен на към 90 %, и не изключи налагането на наказания.

Съединени американски щати настояват, че планът ще подкопае енергийната сигурност на Европа, като направи Германия и други съдружници на Съединени американски щати свръхзависими от съветските енергийни доставки. 

Поддръжници на плана упрекват Вашингтон, че се интересува само от това да продава своя полутечен природен газ на Европа.

Газопроводът заобикаля Украйна, което лишава прилежащата на Русия страна от директните такси, които получава за превозване на съветски газ до останалата част от Европа.

Съединени американски щати глобиха компании, участващи в плана, само че немската канцлерка Ангела Меркел продължава да поддържа построяването на газопровода.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР