Държавният департамент на САЩ утрои наградата за залавянето на Исмаел

...
Държавният департамент на САЩ утрои наградата за залавянето на Исмаел
Коментари Харесай

САЩ утроиха до $15 млн. наградата за главата на мексикански наркобос

Държавният департамент на Съединени американски щати утрои премията за залавянето на Исмаел Самбада Гарсия от 5 на 15 милиона $. Лидерът на наркокартела Синалоа, прочут повече с прякора си Ел Майо в Чикаго, е наименуван публичен зложелател №1.

Преди 5 години Ел Майо наследи в Мексико картела от Хоакин Гусман - Ел Чапо.

Гарсия е 73-годишен и се счита, че в този момент е с влошено здраве, само че в продължение на десетилетия е бил дясната ръка на Ел Чапо, който оглавява Синалоа, най-големият наркокартел в света от 1989 до 2014 година.

През 2019 година Ел Чапо бе наказан на пожизнен затвор по обвинявания за наркотрафик в Съединени американски щати, както и за отвличания,мъчения и убийства.

Има обвинявания и към Ел Майо, само че за разлика от Ел Чапо той е по-предпазлив и остава на независимост. В Съединени американски щати афишират премия от 5 милиона за залавянето му, а за Ел Менчо, наркобоса на съперниците им от наркокартела New Generation - 10 милиона $. Това са двата картела, които обезпечават съвсем всички противозаконни опиати, продавани в  Чикаго.

Предполага се, че Ел Майо е в Мексико, а американските управляващи се надяват, че оповестената в този момент премия от 15 милиона $ ще помогне за неговото залавяне.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР