Държавният департамент на САЩ нареди на членовете на семействата на

...
Държавният департамент на САЩ нареди на членовете на семействата на
Коментари Харесай

Американците в Беларус са призовани да напуснат страната

Държавният департамент на Съединени американски щати подреди на членовете на фамилиите на чиновници в посолството на Съединени американски щати в Беларус да изоставен и предизвести американските жители да не пътуват към страната заради руското военно натрупване по границата на Беларус с Украйна, предава Си Ен Ен.

 На съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в понеделник посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд сподели, че Съединени американски щати имат доказателства, че Москва има намерение да събере повече от 30 000 бойци на границата сред Беларус и Украйна до началото на февруари и че 5 000 бойци към този момент са там., че ``поради увеличение на обвързвана с Русия военна интензивност покрай границата с Украйна, жителите на Съединени американски щати, които се намират в или обмислят пътешестване до Беларус, би трябвало да са наясно, че обстановката е непредвидима``.

Миналата седмица в ход, подложен на критика от украинското държавно управление, Държавният департамент позволи напускането на чиновници на американското посолство в Киев.

Съединени американски щати имат едва дипломатическо наличие в Беларус заради ограничавания, наложени от държавното управление на водача на страната Александър Лукашенко. Миналия август държавното управление на Беларус сподели на посолството на Съединени американски щати в Минск да понижи броя на чиновниците си до пет, а през октомври принуди посолството да закрие офисите си за обществена дипломация и Агенцията за интернационално развиване на Съединени американски щати и да уволни повече от 20 чиновници, които са от Беларус. Посланикът на Съединени американски щати в страната Джули Фишър пък беше принудена да продължи работата си в съседна Литва.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР