Държавният бюджет за тази година ще бъде обсъден на второ

...
Държавният бюджет за тази година ще бъде обсъден на второ
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат на второ четене Бюджет 2022

Държавният бюджет за тази година ще бъде разискван на второ четене в пленарната зала. Във финансовата рамка се залага недостиг от 5,9 милиарда лв. или 4,1 на 100 от брутния вътрешен артикул.

Очаква се и вдишване на нов дълг от 7,3 милиарда лв., с част от които ще се покрият остарели отговорности на страната.

След като до късно нощес депутатите гласоподаваха измененията в бюджетите на ДОО и Здравната каса от през днешния ден им следва работа по държавния бюджет.

При първото гласоподаване на законопроекта депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев предизвести, че с икономическата и финансовата си политика новите ръководещи оказват напън и помпат инфлация.

„ И в случай че би трябвало да перифразираме онази прелестна крилата фраза от втората акция на Бил Клинтън, която той, с цел да помни акцента си, като се изключи че си беше написал на таблото „ Икономиката, глупако! “, аз бих ви посъветвал да го напишете това с една добавка „ Икономиката, глупако, не репресиите “, съобщи Йордан Цонев, а вицепремиерът Асен Василев отговори, че няма заплаха да влезем в дългова серпантина:

„ Дългът, който е очакван тази година като % от Брутният вътрешен продукт, е по-малък от дълга, който е бил очакван предходната година в последния постоянен признат бюджет и то по-малък доста “.

Проектът бе съпоставен и с пица, само че до момента в който Петър Кънев от Българска социалистическа партия откри обилие в нея, Томислав Дончев бе на радикално друга позиция.

„ Днешната пица е много по мазничка, с дебела плънка,  с много шунка и френско сирене “, сподели Кънев и Дончев настоя: „ Бих споделил, че това е огромна мазна кутия от пица, в която няма пица “.

„ Има пица за всички, няма пица за крадците “, репликира от своя страна вицепремиерът Асен Василев. На съвещанието на отрасловата комисия предишния петък бяха направени редица промени в текстовете, в това число има и подкрепените ремонти по предложение на ГЕРБ-СДС.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР