Държавните глави от южноамериканския търговски блок МЕРКОСУР се събраха в

...
Държавните глави от южноамериканския търговски блок МЕРКОСУР се събраха в
Коментари Харесай

Преговорите за сделка между ЕС и МЕРКОСУР са в застой

Държавните глави от южноамериканския търговски блок МЕРКОСУР се събраха в Рио де Жанейро за среща, която още веднъж разочарова членовете, които се надяват да завършват комерсиалната договорка с Европейския съюз. Преговорите с Европейски Съюз трябваше да бъдат главната тематика, а домакинът Бразилия имаше за цел бързото привършване на договорката. Отиващото си държавно управление на Аржентина обаче към този момент съобщи, че се опълчва на съглашението, макар че новоизбраният президент Хавиер Милей изрази поддръжка. В взаимно изказване на Меркосур и Европейски Съюз се споделя, че двете организации " са ангажирани в градивни полемики с оглед завършване на висящите въпроси ". Президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва е бранител на съглашението, което се създава от две десетилетия. Основните му сътрудници до момента са Испания и Германия. 

 
Винаги съм доста оптимистичен и последвам мотото " в никакъв случай не се отхвърляй ", тъй като няма нищо невероятно. Дори този опит за съглашение, който се опитваме да реализираме с Европейския съюз от 23 години.
Луис Инасио Лула да Силва, президент на Бразилия

Парагвай и Уругвай също са част от блока и участието на Боливия, която е в развой на присъединение, е формализирано. Колебанието на настоящето държавно управление на Аржентина, което предизвести, че производството и селскостопанският експорт ще бъдат отрицателно наранени, забави фрапантно напредъка на договорката. Въпреки това е малко евентуално съглашението да бъде финализирано даже през идната година. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР