Държавните глави на България и Руската Федерация – Румен Радев

...
Държавните глави на България и Руската Федерация – Румен Радев
Коментари Харесай

Румен Радев и Владимир Путин се поздравиха за 25 години държавно приятелство

Държавните глави на България и Руската Федерация – Румен Радев и Владимир Путин, си размениха приветствени адреси по случай 25-годишнината от подписването на Договора за другарски връзки и съдействие сред двете страни, оповестиха от президентската администрация.

Българо-руските връзки имат богати обичаи, постоянна договорно-правна основа и се основават на културната, историческа и човешка непосредственост и другарските връзки сред нашите нации, написа в приветствения адрес на Радев до Путин.

„ Убеден съм, че одобреното почитание към наредбите на Договора е постоянна основа за възходящото развиване на българо-руските връзки в изискванията на новите геополитически и стопански провокации, в полза на мира и благоденствието в Европа и света “, написа още Радев.

Българският държавен глава удостоверява поканата към Путин да посети страната ни през 2018 година по отношение на отбелязването на 140-годишнината от Освобождението на България.

В своя адрес съветският президент прави оценка високо приноса на Договора към основаването на условия за увеличение на размера на взаимната търговия и вложения сред двете страни, както и за активизирането на съдействието в енергийната, научно-техническата, филантропичната и други сфери.

„ Руско-българските връзки имат дълга и богата история. Независимо от позитивните резултати, реализирани през миналия четвърт век, в връзките сред нашите страни се резервира важен незадействан капацитет “, написа още съветският президент.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР