Държавната телевизия на Беларус ОНТ пусна днес запис от разговор,

...
Държавната телевизия на Беларус ОНТ пусна днес запис от разговор,
Коментари Харесай

Беларус разпространи разговора между Берлин и Варшава за инцидента с Навални


Държавната телевизия на Беларус ОНТ пусна през днешния ден запис от диалог, обвързван с отравянето на съветския опозиционер Алексей Навални. Още преди два дни президентът Александър Лукашенко уведоми съветския министър председател Михаил Мишустин, че разполага с доказателства, че отравянето на Навални е имитация.

Глас, обозначен като „ клиент от Берлин” оповестява, че „ всичко върви по план”. „ Материалите за Навални са подготвени. Ще бъдат предадени в администрацията на канцлера. Очакваме заявки ", звучи съветски превод на записа от британски език, представен от ТАСС.

Следва въпрос на „ клиента от Варшава” дали се удостоверява отравянето на Навални. „ Абонатът от Берлин споделя: „ Слушай, Майк, в дадения случай това не е толкоз значимо. Върви война. А по време на война всички способи са положителни ".

По-нататък се цитират думите на „ клиента от Варшава”, който споделя: „ Трябва да се парира мерака на Путин да си пъха носа в Беларус… Най-ефикасният метод е да се дави в проблемите на Русия, а те не са малко! Още повече, че в близко време те имат избори, денят на гласоподаване в районите на Русия”.

В отговор събеседникът от Берлин твърди, че се „ занимава с това ".

По-нататък в записа събеседниците разискват ситуацията в Беларус. При това „ клиентът от Варшава” признава, че работите не вървят доста добре, защото „ президентът Лукашенко се оказа „ костелив орех ". „ Те са експерти и са проведени. Ясно е, че Русия ги поддържа. Чиновниците и военните са правилни на президента. Засега работим”, означи той и добави, че не може да разисква останалото телефона.

В четвъртък Александър Лукашенко, приемайки Михаил Мишустин в Минск, съобщи, че беларуското радиоелектронно разузнаване е прихванало диалог сред Варшава и Берлин, от което следва, че изказване за отравянето на Навални с веществото „ Новичок " е учредено на имитация. Лукашенко не посочи кой е водил диалога. Същия ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че материалите на беларуското разузнаване са предадени на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ). По думите на Песков, сега „ те се проучват от спецслужбите ".

Германското държавно управление окачестви заявката на Лукашенко като несъответстващо на действителността.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР