Държавната петролна компания ще заработи през декември, за 2021 г.

...
Държавната петролна компания ще заработи през декември, за 2021 г.
Коментари Харесай

Бюджетни 50 млн. лв. дават старт на Държавната петролна компания

" Държавната петролна компания " ще проработи през декември, за 2021 година е планувано бюджетът да ѝ обезпечи 50 млн. лева, а в идващите два години – по 30 млн. лева Парите са главно за поддръжка и ремонт на държавните петролни бази, за заплащане за външно предпазване на запасите, за застраховките на нефта и за заплати на държавното дружество, в което обаче занапред ще се взема решение какъв брой тъкмо души ще работят.

Това планува за устройството, структурата и активността на " Държавната петролна компания " (ДПК), която държавното управление реши да сътвори и. Аргументът е повишение на конкуренцията на петролния пазар, бистрота на цените и ниски цени на горивата. Проектът на правилника е оповестен за публично разискване, което ще продължи до 21 октомври.

От него излиза наяве, че предприятието, което няма да има право да осъществя облага и да разпределя дивиденти, ще се управлява от директорски съвет от трима души. Те ще се назначават от министъра на стопанската система, само че по разпоредбите за новия закон за обществените предприятия – т.е. да минат за утвърждение от комисия на Агенцията за обществените предприятия, която размени Агенцията за приватизация. Ръководството би трябвало да дефинира числеността на личния състав, само че явно има някаква изясненост за броя, защото в показаните планове са посочени точните разноски за чиновниците

За месец декември 2020 година за личен състав са планувани 87 300 лева за издръжката на личния състав, а за материали, режийни, командировки в страната и външни услуги ще бъдат дадени 277 800 лева Тези пари ще дойдат посредством преструктуриране на бюджетите на икономическото министерство и на Държавния запас, който сега ръководи двете държавни петролни бази и съхранението на запасите във външни хранилища.

За 2021 година бюджетът ще отпусне малко над 49 млн. лева за ДПК. От тях малко над 2 млн. лева са за заплати и осигуровки, а близо 538 хиляди лева за прехрана на администрацията. Почти 12 млн. лева са планувани за застраховки на горивата и базите, защита и наеми на външни съхранители. 18.7 млн. лева са заделени за довеждане докрай на почнал предходни години основне ремонт на петролните бази. Около 15 млн. лева ще отидат за увеличение на държавните петролни запаси и наложителните ресурси, а над 820 хи. лева - за компютри, сървъри, коли и лицензи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР