Държавната дума ратифицира за броени минути днес договорите за отнемане

...
Държавната дума ратифицира за броени минути днес договорите за отнемане
Коментари Харесай

Думата уголеми Русия, без да знае с колко

Държавната дума ратифицира за броени минути през днешния ден договорите за лишаване от Украйна и присъединение към Русия на така наречен Донецка и Луганска национална република, както и на Херсонска и Запорожка област. Размерите на републиките и районите ще се дефинират от границите на територията, която " е съществувала в деня на тяхното формиране и приемане в състава на Руската федерация ", гласи законът, представен от ТАСС.

Тъй като бойните дейности в тези елементи на Украйна не престават, има неизясненост върху каква повърхност Русия разгръща своята пълномощия. Въпреки това депутатите взеха решение, че това ще бъдат новите граници на Русия, които ще я разделят от другата страна (Украйна).

Присъстваха 412 депутати (91% от състава на Думата). Всички гласоподаваха " за " и нито един не бе срещу или въздържал се.

Съгласно противозаконните съгласно интернационалното право контракти, подписани в Москва на 30 септември, двете самозвани самостоятелни републики ДНР и ЛНР ще бъдат записани в съветската конституция като федерални републики, а двете области ще продължат да имат регионален статут.

Планирано е на следващия ден сутринта договорите да бъдат утвърдени и от горната камара на Народното събрание Съвета на федерацията, където също се чака гласоподаване с овации.

КРЕМЪЛ ЩЕ ПИТА ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗА ГРАНИЦИТЕ

Кремъл не можа да отговори на въпроси за границите на анексираните Херсонска и Запорожка област, съобщи Би Би Си. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков се опита да обясни границите, в които Русия има намерение да анексира отчасти окупираните Херсонска и Запорожка област в Украйна. Въпреки това не стана по-ясно.

" Настъпи отчасти изясняване. Ще ви кажа на по-малко юридически език: ЛНР и ДНР - в границите от 2014 година Херсон и Запорожие - ще продължим да се консултираме с популацията на тези райони по границите ", сподели той, представен от Интерфакс.

Журналистите желаеха да уточнят дали има категоричен отговор на въпроса за границите, на което Песков отговори: " Това е недвусмисленият отговор сега. Ще продължим да се консултираме с хората, които живеят в тези региони ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР