Държавната дума подкрепи единодушно президентския законопроект за излизане на Русия

...
Държавната дума подкрепи единодушно президентския законопроект за излизане на Русия
Коментари Харесай

Руската Дума подкрепи излизането от „Открито небе“

Държавната дума поддържа единомислещо президентския законопроект за излизане на Русия от интернационалния Договор за намерено небе.

Президентът Владимир Путин внесе в Думата законопроекта за денонсиране на Договора за намерено небе на 11 май. Това е съветският отговор на решението на президента Доналд Тръмп от ноември предходната година за излизане на Съединените щати от интернационалното съглашение.

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков съобщи пред депутатите, че новата администрация на президента Джо Байдън е имала задоволително време да преразгледа това решение, само че не го е направила заради липса ва политическа воля: 

„ Предупреждавахме американците за неизбежността на протичащото се сега от януари тази година “.  

Председателят на долната камара на съветския парламент Вячеслав Володин аргументира решението на депутатите с думите: 

„ Америка излезе. Кой остана? Сателитите на Америка. Страните от НАТО. Разбира се, в този момент споделят „ дано Русия да не излиза “. Защо? Иска им се да правят полети, да организират разследващи интервенции, а по-късно да предават всичко това на Съединените щати “.

Договорът за намерено небе дава право на страните по него да правят взаимни наблюдателни полети над военни обекти. Получената информация се събира в обща база данни, до която имат достъп повече от 30 страни, измежду които и България.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР