Държавната агенция за закрила на детето се самосезира и изиска

...
Държавната агенция за закрила на детето се самосезира и изиска
Коментари Харесай

ДАЗД изиска цялата информация за случая с насилие над дете в училище във Велико Търново

Държавната организация за протекция на детето се самосезира и изиска от способените институции цялата информация за подхванатите от тяхна страна дейности по случая с принуждение над дете в филантропичната гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий “ – гр. Велико Търново.

Още през вчерашния ден от страната на ДАЗД са изпратени писма до инж. Данаил Панов, кмет на община Велико Търново; инж. Розалия Личева, шеф на Регионално ръководство на образованието – Велико Търново и до господин Павлин Витанов, шеф на Профилирана филантропична гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий “ – гр. Велико Търново, за даване на информация какви ограничения са подхванати, с цел да бъдат обезпечени и предпазени правата и ползите на потърпевшото дете, както и по какъв начин се работи с децата упражнили тормоз на съученичката си.

„ Като ръководител на ДАЗД и човек, чийто професионален път постоянно е обвързван с децата, не мога да приема, че мястото, където децата би трябвало да са спокойни, предпазени и да натрупат най-хубавите си мемоари – учебното заведение, за някое дете може да се трансформира в източник на боязън, оскърбление и стрес. Този случай е следващата сигнална лампа, че ние – възрастните би трябвало да променим средата и да бъдем модел за подражателство, в който експанзията и издевателството нямат място. Децата имат потребност от внимание, както и от ясно разграничаване сред занимателно и унижаващо държание. Децата ни следват, по тази причина дано сме техния добър образец за щадящи взаимоотношения посред ни “, съобщи доктор Елеонора Лилова, ръководител на ДАЗД.

Експертите от Държавната организация за протекция на детето не престават да наблюдават работата на способените институции по случая и са в подготвеност да окажат поддръжка, както на потърпевшото дете и неговите близки, по този начин и на работещите по случая обществени служащи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР