Държавната агенция за закрила на детето няма да санкционира лидера

...
Държавната агенция за закрила на детето няма да санкционира лидера
Коментари Харесай

Без санкции за Борисов за предизборните снимки с деца

Държавната организация за протекция на детето няма да глоби водача на ГЕРБ Бойко Борисов за предизборните фотоси с деца. Това написа " Сега " след запитване до въпросната организация.

Припомняме, че по-рано през днешния ден от БСП-Пловдив област сезираха централната и районната изборни комисии, както и Агенцията за протекция на детето и Регионалното ръководство на образованието в Пловдив " за злоупотребата с деца " от страна на Борисов.

Законът за протекция на детето споделя, че децата не би трябвало да бъдат въвличани в политически действия. Не се планува обаче глоба за нарушаването на тази норма.

ДАЗД изяснява, че е получила 14 сигнала за присъединяване на деца в предизборна пропаганда на политическа партия, от които 12 - от жители, 1 - от политическа коалиция и 1 - от гражданско придвижване. Агенцията не цитира имена, само че излиза наяве, че сигналите се отнасят за Борисов и ГЕРБ. " Данните, изложени в сигналите, сочат съответни обитаеми места, в които деца употребяват предизборни материали за пропаганда – тениски с образ на политически водач и за направени фотоси с тях. Няма данни в сигналите децата по време на снимането да са били оставени без родителска грижа и контрол ", написа ДАЗД до вестника. И добавя, че е изпратила писмо на ръководителя на политическата партия, за която се отнасят сигналите, да съблюдава закона, който не разрешава децата да бъдат въвличани в политически действия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР