Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще връчва ежегодно

...
Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще връчва ежегодно
Коментари Харесай

ДАЗД ще връчва ежегодно отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство

Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) ще връчва годишно характерен знак „ Аз подсигурявам щастливо детство “ като самопризнание за гарантиране на правата на детето.  

За оценката могат да аплайват или да бъдат номинирани общини, юридически лица, неправителствени организации, цивилен организации, снабдители на обществени и универсални услуги за деца.

Категориите, в които ще се присъжда знакът, са стабилно развиване, сполучлива смяна и значима иновация, като всеки претендент може да показа своята активност единствено за една категория. 

Формулярът за присъединяване и приложенията, удостоверяващи достиженията на претендента като документи, разбори от обработени данни в поддръжка на концепцията, документи, доказващи резистентност и реализиран резултат от въвеждането на нововъведението, се одобряват на имейл: [email protected] в период до 31 октомври 2018 година

Кандидатурите ще се преглеждат и правят оценка от седемчленна комисия, назначена със заповед на ръководителя на ДАЗД. Нейни членове ще бъдат представители на Консултативния съвет, на Съвета на децата, на университетските среди, на НСОРБ, както и обществени персони.

Отличителният знак „ Аз подсигурявам щастливо детство “ ще бъде връчен на 20 ноември – Международния ден за правата на детето.

Допълнителна информация може да намерите в Насоките за кандидатстване, оповестени на уеб страницата на ДАЗД.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР