Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) със съдействието на

...
Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) със съдействието на
Коментари Харесай

Върнаха у нас българче, изоставено в Украйна


Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) със съдействието на Министерството на външните работи и Агенцията за обществено подкрепяне провежда прибирането в страната ни на дете на година и половина, български жител. Това оповестиха от пресцентъра на ДАЗД. 

Детето e изоставено от биологичните си родители в Украйна незабавно след раждането, като същите са показали нотариално заверено единодушие да бъде обещано за осиновяване. Детето ще бъде настанено в подобаваща обществена услуга. ДАЗД е известена за случая от посолството на Република България в Украйна.

Информацията е, че органът за наставничество и протекция в град Киев не може да предприеме ограничения и да поставя грижи за детето. В изискванията на война в страната не може да се подсигурява неговата сигурност.

„ Изключително съм щастлива и признателна на всички институции и сътрудници от неправителствения бранш, че с общи старания едно дете, български жител е върнато в страната, с цел да получи нужните грижи в подкрепяща и предпазена среда. За ДАЗД от първостепенно значение е да подсигурява сигурност и опция за развиване и развъждане на всяко българско дете, без значение къде се намира “, сподели доктор Теодора Иванова, ръководител на ДАЗД, която посрещна детето и съпътстващите го обществен служащ и здравна сестра на Летище София. 

През октомври ДАЗД организира връщането в България на 10-годишно дете, български жител, оставено без аставник в Република Кипър. Миналата седмица три деца, оповестени за търсене в Шенгенската осведомителна система, бяха върнати в Германия, като в интервенцията са взели участие чиновници на ДАЗД. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР