Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) обявява конкурс за

...
Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) обявява конкурс за
Коментари Харесай

ДАЗД обявява конкурс за деца и младежи на тема „Безопасност на децата в дигитална среда“

Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) афишира конкурс за деца и младежи на тематика „ Безопасност на децата в цифрова среда “.

Целта на състезанието е да се подтиква детското присъединяване и да се осъществят хрумвания, основани от деца, за мобилни приложения, които да пазят правата на малчуганите в цифровата епоха и да предизвестяват за рисковете в мрежата.

В състезанието може да взе участие всеки под 18-годишна възраст, като подаде предложение в текстов файл. В него би трябвало да бъдат разказани концепцията, видът, задачата и предназначението на мобилното приложението, както и какъв резултат се чака да реализира.

Идеята може да бъде за игра, за просветително, характерно или информационно приложение, или за инструмент. Софтуерът би трябвало да бъде  подобаващ за операционни системи за мобилни устройства – iOS, Android или Windows Phone.

В предлагането би трябвало да бъде споменат създателят, неговата възраст и в кое учебно заведение учи. Необходима е още декларация за единодушие за присъединяване от родител или аставник. 

Документите за участие могат да се изпращат в запечатан плик в период до 1 септември 2018 година на адрес: София 1051, ул. „ Триадица “№2, или на e-mail: [email protected] с тематика „ За конкурс „ Безопасност в цифрова среда “.

През втората фаза на състезанието ще се осъществят най-хубавите хрумвания. ДАЗД приема поръчки от екипи от деца и младежи със софтуерни умения, които ще бъдат подкрепени от експерти. 

Обявяването на спечелилите от втората фаза ще се състои по време на отбелязването на Международния ден за безвреден интернет през 2019 година

Жури от деца, софтуерни експерти, киберполицаи от ГДБОП, специалисти и известни персони ще оцени идейните оферти и осъществените планове.

Критериите за оценка включват вида и съответната цел на приложението, предназначението му, обсег на резултатите, които се чака да реализира, както и неговите иновативност и достоверност.

Наградите за призовите места ще бъдат мобилни устройства.

Въпроси и мнения по отношение на състезанието “Безопасност в цифрова среда ” можете да изпращате до Галина Тимова, e-mail: [email protected] и Цветелина Георгиева, e-mail: [email protected]
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР