Държавната агенция по финансови услуги на Япония, която надзирава дейността

...
Държавната агенция по финансови услуги на Япония, която надзирава дейността
Коментари Харесай

Японското правителство проверява всички борси за криптовалута след мащабна кражба

Държавната организация по финансови услуги на Япония, която надзирава активността на банките и финансовите интервенции, ще ревизира всички тържища за криптовалута в страната след кражбата на стойност 58 милиарда йени или близо 430 милиона евро от електронната платформа за криптовалути Коинчек (Coincheck), съобщи Франс прес.

Регулаторът възнамерява да ревизира дали тези организации и платформи имат системи за сигурност. Агенцията е упълномощила на Койнчек да направи доста деликатно следствие на станало с нейните сметки, от което са потърпевши близо 260 000 клиенти. Борсата на криптовалути би трябвало да показа обстоен доклад до 13 февруари.

Миналата седмица хакери откраднаха от сметки на Коинчек криптовалута Нем (Nem) на стойност 58 милиарда йени. След този случай всички интервенции за евакуиране и търговия с тази криптовалута бяха спрени.

Шефът на Коинчек Коитиро Вада сервира извинения за случая и акцентира, че управлението на борсата разисква благоприятни условия да получи финансова помощ, която би могла да помогне за комперсиране на откраднатото.

Криптовалутата Нем бе пусната през 2015 година и е една от 10-те най-големи криптовалути.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР