Държавната агенция Национална сигурност забрани на руските граждани Владимир Николаевич

...
Държавната агенция Национална сигурност забрани на руските граждани Владимир Николаевич
Коментари Харесай

ДАНС разкри двама руски разузнавачи с българска самоличност, живели у нас

Държавната организация „ Национална сигурност " забрани на съветските жители Владимир Николаевич Горочкин и Татяна Анатолиевна Горочкина да влизат и обитават на територията на страните членки на Европейския съюз за период от пет години.

За двамата има данни, че работят срещу сигурността на страната. Установен е интервалът, в който двамата са обитавали на територията на България, представяйки се за българските жители Денис Рашков и Диана Рашкова, употребявайки персонални документи с посочените самоличности.

В ДАНС е добита информация, съгласно която Горочкин и Горочкина са разузнавачи-нелегали, участници в интервенция на Службата за външно разузнаване на Руската федерация, целяща реализиране на разследващо навлизане посредством потребление на непознати самоличности.

Според данните главната цел на наличието на двамата в страната ни е била да се снабдят с нужните им български документи за идентичност и с правдоподобни биографични данни, потвърждаващи достоверността на същите, които след това да употребяват за осъществяване на разследваща активност отвън територията на България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР