Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС) забрани на двама руски граждани

...
Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС) забрани на двама руски граждани
Коментари Харесай

ДАНС засече двама руски разузнавачи - нелегали

Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) забрани на двама съветски жители да влизат в страната , защото те работят срещу сигурността на страната.

Двамата са открити като разузнавачи-нелегали на Службата за външно разузнаване на Руската федерация

Забраната влиза в действие със заповед на шефа на ДАНС от през днешния ден, 26 февруари 2024 година и е със период на деяние 5 години . Забраната за влизане и престояване важи и за територията на всички държави-членки на Европейски Съюз.

Това са съветските жители Владимир Николаевич Горочкин, роден на 28.12.1984 година в Калининград, Руска Федерация и Татяна Анатолиевна Горочкина, родена на 09.03.1986 година в село Хватовка, Саратовска област на Руската федерация.

От ДАНС оповестяват още, че двамата съветски жители към този момент са обитавали в България , като са се представяли за българските жители Денис Рашков и Диана Рашкова и са употребявали персонални документи с посочените самоличности. ДАНС разполага с информация, съгласно която Владимир Горочкин и Татяна Горочкина са разузнавачи-нелегали, участници в интервенция на Службата за външно разузнаване на Руската федерация, която цели реализиране на разследващо навлизане посредством потребление на непознати самоличности .

Основна цел на Владимир Горочкин и на Татяна Горочкина, до момента в който са били в България, е била да се снабдят с нужните им български документи за идентичност и с правдоподобни биографични данни , които след това да употребяват за осъществяване на разследваща активност отвън територията на Република България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР