Държавите по света налагат различна политика за носенето на маски,

...
Държавите по света налагат различна политика за носенето на маски,
Коментари Харесай

Каква политика налагат някои държави за носенето на маски?

Държавите по света постановат друга политика за носенето на маски, която е вследствие на пандемията от ковид. " Дейли телеграф " обобщава политиките в няколко страни:

Израел

Носенето на маски е наложително на публични места. Има изключение единствено за децата на възраст под 6 година и хората с душевен, здравословни и прочувствени проблеми, които не са задължени да носят маски.

Китай

Задължително е носенето на маски в някои градове и провинции. Властите предлагат всички да носят маски и множеството го вършат. В Китай няма дефицит на маски.

Чехия и Словакия

Двете страни задължават носенето на маски.

Южна Корея

Здравните управляващи поучават всеки да носи маска на обществени места и в наличието на други хора. Повечето хора съблюдават напътствията.

Япония

Маските са целесъобразни, където е мъчно да се поддържа обществена отдалеченост, да вземем за пример в магазините. Много японци носят маски.

Франция

Маските не са наложителни, само че държавното управление загатна, че скоро ще изиска да се носят в публичния превоз. Франция има сериозен дефицит на маски. Някои градове, в това число Ница, възнамеряват да задължат носенето на маски от идващия месец.

Италия

В някои райони се изисква носенето на маски. Правителството предлага да се следват напътствията на Световната здравна организация, която все още приканва единствено хората със признаци и здравните служащи да носят маски.

Германия

Няколко градове и провинции задължиха носенето на маски на публични места.

Англия

Маските не са наложителни. Днес специалистите към държавното управление се чака да разгласят, че маските би трябвало да бъдат непокътнати единствено за медицинския личен състав.

Съединени американски щати

Носенето на маски е наложително на някои места, в това число и в Ню Йорк. Администрацията на президента на Съединени американски щати приканва хората да носят спонтанни маски. Преди администрацията обявяваше, че не е належащо хората без признаци да носят маски. Самият Тръмп разяснява, че няма да носи маска.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР