Държавите от ЕС са се споразумели да замразят активите на

...
Държавите от ЕС са се споразумели да замразят активите на
Коментари Харесай

Има съгласие в ЕС за налагане на санкции на Путин и Лавров


Държавите от Европейски Съюз са се споразумели да замразят активите на съветския президент Владимир Путин и на външния министър Сергей Лавров , твърди формален източник. Това е контрактувано при осъществяването на решенията от специфичната среща на върха на Европейски Съюз в четвъртък вечерта, сподели той.

Освен това чиновник на Европейски Съюз съобщи пред организация Ройтерс, че се работи по други детайли от третия кръг наказания против Русия поради нахлуването ѝ в Украйна. " Действаме допустимо най-бързо ", сподели служителят. Той добави, че Европейски Съюз би могъл да се насочи и към " доста други " олигарси .

Малко преди този момент украинският президент Владимир Зеленски се оплака от несъответстващия европейски отговор на съветските набези в Украйна . " Европа е задоволително мощна, с цел да спре тази експанзия ", съобщи той. " Те към момента могат да спрат тази експанзия. Те би трябвало да работят бързо. " Трябва да се обсъдят всички наказания - от възбрана за влизане на руснаци в страни от Европейски Съюз до изключване на Русия от интернационалната платежна система и петролно ембарго, заяви немската NTV.

Говорителят на немското държавно управление Щефен Хебещрайт съобщи в Берлин, че консултациите на специфичната среща на върха на Европейски Съюз в четвъртък вечерта са лишили толкоз време, с цел да се разиска взаимна оценка на обстановката. Министърът на външните работи на Люксембург Жан Аселборн също съобщи, че изключването на Русия от интернационалната платежна система Swift може да бъде включено в дневния ред на третия пакет.

Третият кръг ще засегне и финансовия и енергийния бранш на Русия , съобщи представителят на Европейски Съюз, без да посочи спомагателни детайлности. Запитан дали ще бъде спрян вносът на въглища от Полша и други страни от Европейски Съюз от окупирания от Русия район Донбас в Източна Украйна, служителят съобщи, че балтийските страни са повдигнали въпроса по време на диалозите сред 27-те водачи на Европейски Съюз в четвъртък вечерта.

" Те разискаха по какъв начин да се откажем от това последователно ", сподели служителят. Говорителка на Министерството на стопанската система в Берлин също съобщи, че се обмисля по какъв начин да се понижи високият дял на съветските вносни въглища.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР