Държавите, които игнорират понятието за справедливост, са обречени на крах

...
Държавите, които игнорират понятието за справедливост, са обречени на крах
Коментари Харесай

Ердоган размаха пръст на Запада: Не ни учете на човешки права!

Държавите, които пренебрегват понятието за правдивост, са обречени на провал и спад на доверието от страна на популацията. Всякакви несъгласия сред структурите на властта неизбежно се отразяват на обществото. Съвременната история на Турция е образец за такива рецесии, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, обръщайки се към участниците в конференцията за конституционното право в ислямския свят, която стартира през днешния ден в двореца Долмабахче в Истанбул, заяви Анадолската организация.

Турският държавен глава означи, че всяко отклоняване от върховенството на закона неизбежно понижава уважението към правосъдната и изпълнителната власт. През идната година са планувани нови промени в Турция, ориентирани към възстановяване на структурите на властта. Реформите ще покачат успеваемостта на изпълнителната власт, както и ще допринесат за работата на законодателната и изпълнителната власт, сподели Ердоган. Турският водач означи, че подхванатите през последните години стъпки са разрешили да се подсигурява на конституционно равнище освен независимостта, само че и безпристрастността на турската правосъдна система, което е премахнало пропуск в правната система на страната. 

Турският президент разкритикува пристрастната политика на западните страни в региона на човешките права.

Държави, които не са в положение да признаят наследството от колониалното минало, се пробват да учат Турция за правата на индивида и върховенството на закона, акцентира Ердоган.

Тези, които при най-малката опасност за личната си сигурност унищожават всичко по пътя си, това разсъждават за успеваемостта на правната система и правораздаването на Турция. Онези, които не виждат нищо неоправдателно в поддръжката на кървави терористични организации в разнообразни страни по света, се пробват да ни четат лекции по тематиката за човешките права. Структурите, които образуват " загради " по пътя на мигрантите от Сирия, Ирак и африканските страни, в това време са благосклонни към терористите от ПКК и Фетхуллах Гюлен, сподели турският президент.

Ердоган означи, че има голям брой досиета за закононарушенията на водача на ФЕТО Фетхуллах Гюлен.

Въпреки това, в страната, където се намира терористът, органите на реда към момента не са почукали на вратата на вилата му, съобщи Ердоган. Ислямският просветител и критик на президента живее в заточение в Съединени американски щати.

Турският президент обърна внимание и на грубите нарушавания на интернационалното филантропично право от страна на Гърция.

" Беззаконието, осъществявано от Гърция по отношение на мигрантите, доближи ужасяващи размери “, акцентира Ердоган.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР