Държавите-членки на ЕС одобриха в понеделник санкции, които засегнат четирима

...
Държавите-членки на ЕС одобриха в понеделник санкции, които засегнат четирима
Коментари Харесай

ЕС със санкции срещу четирима руснаци заради Навални

Държавите-членки на Европейски Съюз утвърдиха в понеделник наказания, които обиден четирима висши съветски чиновници на правораздаването и правоприлагащите органи, забъркани в задържането на рецензия на Кремъл Алексей Навални, заяви Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.

Дипломатически източници споделиха пред Франс прес, че имената ще бъдат оповестени в Официалния вестник на блока Official Journal във вторник, откакто пратеници от страните членки утвърдиха листата, формиран от Брюксел.

Според два източника, говорещи при изискване за анонимност, посочените руснаци са: Александър Калашников, админ на федералните затвори; Александър Бастрикин, началник на Следствения комитет на Русия; Игор Краснов, основен прокурор; и Виктор Золотов, шеф на Националната армия.

Четиримата са първите лица, които попадат под ударите на новия режим на наказания на Европейски Съюз за правата на индивида, който влезе в действие през декември.

Ще им бъде неразрешено да пътуват до Европейски Съюз и притежаваните от тях там активи ще бъдат замразени.

Заместник-руският външен министър Александър Грушко съобщи, че Русия ще отговори, без да дава детайлности. " За нас това не е изненада. Европейският съюз продължава по безусловно противозаконен път, който е безспорна задънена улица ", сподели той, съобщи Интерфакс.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР