Държавен фонд Земеделие“ (ДФЗ) информира земеделските стопани, кандидати по директни

...
Държавен фонд Земеделие“ (ДФЗ) информира земеделските стопани, кандидати по директни
Коментари Харесай

ДФЗ: Стопаните могат да регистрират заявленията си в СЕУ

Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ) осведоми земеделските стопани, претенденти по директни заплащания, че в самостоятелните профили в Системата за електронни услуги (СЕУ) са заредени всички настоящи данни за Кампания 2023, предоставени от външни институции. В това число се включват цифрови географски пластове, данни за брой и тип животни, референтна и профилирана информация.

Съгласно измененията в използваната нормативна уредба (Закон за подкрепяне на земеделските производители и Наредба №4 от 30 март 2023г.) за 2023 и 2024 година претендентите могат да подадат до ДФЗ заявление за подкрепяне по интервенциите и ограниченията по директни заплащания и без да имат дипломиран електронен автограф (КЕП). За задачата, след въвеждане на данните за кандидатстване в СЕУ, стопаните, които не имат КЕП, следва да посетят Общинска работа по земеделие, с цел да завършат процеса по подаване на заявление.

Към момента в СЕУ е основана опция за заявяване (деклариране) на интервенциите за които са налице обнародвани правила за използване в Държавен вестник. Въвеждането на нови функционалности в системата, следва правилата на развиване на СЕУ, които и досега Държавна фирма „ Земеделие “ употребява, с цел да увеличи успеваемостта на предоставяните електронни услуги. В тази връзка, поетапно, ДФЗ ще разгласява видео указания за потребление на новите функционалности и принадлежности, създадени за Кампания 2023.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР