Държавата заяви, че иска извънсъдебно споразумение със Симеон Втори и

...
Държавата заяви, че иска извънсъдебно споразумение със Симеон Втори и
Коментари Харесай

Скандално: Десетки милиони държавен подарък за царя при почти спечелени дела?

Държавата съобщи, че желае извънсъдебно съглашение със Симеон Втори и то за най-скъпите парцели, делата за които е на път да завоюва. Какво е обяснението за решението и за медийната тишина към него – тематиката разяснява пред BiT Елена Енчева, един от публицистите, които работят върху отхвърли на страната да придобие тези парцели. „ Става въпрос за три дефинитивно извоювани каузи пред Върховния касационен съд за дворците Кричим, Ситняково и Саръгьол, извоювани на две инстанции каузи – за Царска Бистрица и бившето стопанство на Управление безопасност и охрана (Пето управление н край Врана и за горите, които са единствените, които са още на първа инстанция. Държавата явно печели делата, съдът изрично споделя, че парцелите са държавни и все пак, се върви към съглашение “, изясни журналистът.

„ Необяснимото и притеснителното ефактът на тайнствеността, промъкването, промушването. Предполагам, че евентуално са отправени молби да не се шуми поради Европредседателството “, добави Енчева.

„ Това съглашение не може да заобиколи решенията на съда. Според мен играта обаче не е чиста и на двете полета, неслучайно министър Ненков мълчи и не се явява в пленарна зала. Надявам се да дочакаме изясненост и този път страната да бъде на равнището си, само че не го имам вяра “, сподели още журналистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР