Държавата започва ново изследване за двоен стандарт при храните и

...
Държавата започва ново изследване за двоен стандарт при храните и
Коментари Харесай

Държавата започва първото изследване за двоен стандарт при алкохола

Държавата стартира ново проучване за двоен стандарт при храните и алкохола на нашия и европейския пазар. Последната огромна инспекция, разпоредена от Еврокомисията, откри друг състав в едвам 9% от 1400-те оценени храни, закупени от 19 страни. Откритите разминавания се дължат на специфики в локалното законодателство, удостовери еврокомисарът по правата на потребителите Вера Йоурова. Продуктите за новите проби към този момент са закупени, а до дни стартират и проучванията в лаборатория. Експертите ще съпоставят храни и спиртни питиета, закупени от комерсиалната мрежа на пет български града и още пет други страни в Европейски Съюз.
При новото проучване ще бъдат сравнявани 5 групи храни - макаронени произведения, млечни артикули, сладкиши, зехтин и консерви. За първи път са включени и спиртните питиета.
Второ качество ли са продуктите, които се продават у нас? И по какъв начин ще бъдат глобени търговците при двоен стандарт? Повече в рубриката „ На твоя страна " с Георги Георгиев.
По време на проучването за първи път биват тествани и спиртни питиета, като съответните проби биват вземани от уиски, водка и джин. Освен за градуса, те ще бъдат тествани за съществуването на етилов алкохол, метилов алкохол и съществуване на сухи екстракти.
Спорът второ качество ли са продуктите, които се продават у нас, ще се реши през септември, когато ще излязат резултатите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР