Израелският премиер Бенямин Нетаняху в сряда настоя, че няма хуманитарна

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху в сряда настоя, че няма хуманитарна
Коментари Харесай

Боевете в Газа се засилват, докато палестинците отбелязват „Деня на Накба“

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху в сряда настоя, че няма " филантропична злополука " в Рафах, макар че стотици хиляди избягаха от южния град Газа на фона на интензивни боеве.

Това пристигна, когато палестинците означиха 76-ата годишнина от „ Накба “, когато към 760 000 палестинци избягаха или бяха прогонени от домовете си по време на военното основаване на Израел през 1948 година

Израелските сили се сражаваха и бомбардираха бойци на Хамас във и към Далечния южен град на Газа Рафа, само че конфликтите също пламнаха още веднъж в северните и централните региони, в които израелските войски за първи път навлязоха преди месеци.

Нарастването на градските борби в обсадената Газа подхрани предизвестията на Съединени американски щати, че Израел рискува да бъде заседнал в интервенция за битка с бунтовниците от години.

Но макар предходните закани на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да спре някои доставки на оръжие поради настояването на Нетаняху да нападна Рафах, неговата администрация осведоми Кон...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР