Държавата, в лицето на прокуратурата и министерство на туризма продължават

...
Държавата, в лицето на прокуратурата и министерство на туризма продължават
Коментари Харесай

Държавата продължава със сценките около плажовете на Баневи

Държавата, в лицето на прокуратурата и министерство на туризма не престават със сценките към плажовете на сдружението на Николай и Евгения Баневи " Русалка ". След като единствено преди месец за метода, по който се влиза към обектите, то в този момент се оказва, че отново има проблеми, които налагали намесата още веднъж на същите държавни органи.

прокуратурата в този момент още веднъж споделя по какъв начин през 2019 година Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезирала по информация в средства за всеобщо осведомление за ограничение на достъпа до морски плажове „ Русалка - бейби плаж “, „ Русалка - централен “ и „ Русалка - каяк “. В осъществяване на акт на ВАП от министъра на туризма било установено нарушаване на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, изразяващо се в ограничение на правото на жителите на свободен и безвъзмезден достъп до морските плажове.

На нарушителя - комерсиално сдружение, била наложена имуществена глоба в размер на 5000 лева с наказателно разпореждане от 15.04.2020 година

В началото на м. август 2020 година, въз основа на нови данни от средство за всеобщо осведомление с източник кметът на община Каварна, ВАП още веднъж ангажира министъра на туризма с оглед осъществяване на ограничения за недопускане в нарушаване на закона на ограничение правото на жителите на свободен и безвъзмезден достъп до морските плажове или установяване такси за това, твърди прокуратурата. От това излиза наяве, че на процедура нищо не се е трансформирало от предходната прокурорска похвала.

Понастоящем ВАП била информирана от министъра, че е открито, че за моторни транспортни средства достъпът е стеснен посредством преграда, като за същите се събира такса за прилагане на паркинг. За достигането до посочените морски плажове обаче се изисква възнаграждение на така наречен „ гривни ” против 6 лева за численост и едвам тогава жителите се позволяват към плажовете. В рамките на комплекса е сложена табела, от чийто текст се схваща, че против куверт на стойност 6 лева, на човек, на посетителите се дава използването на цялата алейна инфраструктура на селището и използването без в допълнение възнаграждение на плажни такъми, твърди държавното обвиняване.

За осъществената инспекция длъжностните лица от министерството на туризма съставили констативен протокол, към който е прибавен снимков материал и касовия бон от заплатените такси за „ гривни “. С оглед откритото ВАП е известена, че Министерството на туризма в най-кратки периоди ще предприеме дейности по ангажиране на административно-наказателна отговорност по отношение на същото комерсиално сдружение за ограничение на безплатния достъп на жителите до морски плажове „ Русалка-бейби плаж “, „ Русалка-централен “ и „ Русалка-каяк “, както и по повод слагането на плажни такъми на неохраняеми морски плажове без право на това. Прокуратурата чакала спомагателна информация от министерството.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР