Държавата трябва да поеме отговорността за състоянието на Врачанската болница.

...
Държавата трябва да поеме отговорността за състоянието на Врачанската болница.
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова се срещна с работещите във Врачанската болница

Държавата би трябвало да поеме отговорността за положението на Врачанската болница. Това съобщи омбудсманът Мая Манолова, която бе във Враца, с цел да се срещне с медиците. Визитата е предизвикана от отворено писмо, изпратено до нея от работещите в лечебното заведение. С него те молят за подпомагане за излизане от рецесията, която продължава към този момент година.

Враца
 © Българска телеграфна агенция
Натрупаните задължения на болничното заведение са повече от 14 млн. лв., а заплатите на личния състав се бавят непрекъснато поради запориране на сметките от кредитори. Мая Манолова пое ангажимент пред медиците до дни да се срещне с министър Кирил Ананиев, с цел да го запознае със обстановката във Врачанската болница и да упорства за бързи и съответни дейности от страна на Министерството. Според омбудсмана е нужна цялостна здравна промяна, в която пациентите да могат да управляват лечебните заведения, а държавните лечебни заведения да придобият различен статут и да се финансират по друг метод.


доктор Бисер Тодоров – педиатър: " Когато едно държавно комерсиално сдружение затъне, би трябвало притежателя, който очевидно е страната, да си покрие разноските, а да не принуждава хората, които почтено и честно си работят в болничното заведение и работят непрестанно, да заплащат лихви и заеми на някой различен, който е отговорно предизвикал нещо и се е облагодетелствал персонално. " Мая Манолова – омбудсман на Република България: " Министерство на здравеопазването да си влезе във функционалностите и в отговорностите и нагледно казано да си оправи бакиите, които е натворило тук. Реформата в действителност е належаща. Не става единствено с повече пари. Трябва да се вземат решения, би трябвало да се подхващат стъпки. Просто би трябвало повече храброст от Министерство на здравеопазването . "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР