Държавата ще заплаща таксите на , които имат сключени трудови

...
Държавата ще заплаща таксите на , които имат сключени трудови
Коментари Харесай

Проект: Държавата поема таксите на студенти с трудови договори с работодатели

Държавата ще заплаща таксите на, които имат подписани трудови контракти с работодатели у нас за най-малко 5 години след дипломирането си.
Това планува проектонаредба, импортирана за публично разискване от министъра на образованието.
Поемането на таксите ще важи за специалности, избрани от просветния министър и за компании, избрани от Министерски съвет.
Списъкът със специалностите ще се актуализира всяка година до края на месец май . Той ще дава изясненост за кои специалности покриването на таксите ще е цялостно и за кои отчасти.
Изискването към работодателя е да е регистриран в България и да има най-малко 20 чиновници.
 Ректорът на СУ: Не всичко, което преподавателят, който и да е той, твърди, е правилно Ректорът на СУ: Не всичко, което преподавателят, който и да е той, твърди, е правилно
" Лекциите на професор Мирчев имат един проблем - податлив е да споделя личното си извънредно мнение по всевъзможни въпроси със студентите,...
В контракта сред него и студента страна ще бъде и висшето учебно заведение, в което студентът се образова.
В договора ще са посочени изискванията на стажа по време на образованието и минималният период, в който към този момент приключилият студент следва да работи във компанията.
Работодателят ще бъде задължен да обезпечи на младите фрагменти главно трудово заплащане, което е най-малко междинната съществена заплата за съответната служба или за цялото дружество.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР