Държавата ще обезщети всички стопани, чиято продукция е частично и

...
Държавата ще обезщети всички стопани, чиято продукция е частично и
Коментари Харесай

Премиерът в Садово: Държавата ще обезщети всички, чиято продукция е унищожена от градушката

Държавата ще обезщети всички стопани, чиято продукция е отчасти и изцяло унищожена от градушката преди седмица в Садово, заяви пред публицисти министър председателят Кирил Петков, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Видях, че хора, които са се трудили доста, цялата годишна продукция им е унищожена, само че това, което се веселя да видя, че дружно страната в партньорство с тях, ще можем да им възстановим средствата максимално бързо, тъй че да засадят още веднъж и да получат реколтата си в тази година. Средствата, които ще изплатим, за пръв път ще е освен за тези, които са унищожени на 100%, само че и тези, на които е отчасти унищожена реколтата. Другото, което сме създали, че ще бъдат изплатени доста бързо, в границите на един месец ", заяви министър-председателят Кирил Петков. 

Министър-председателят Кирил Петков посети Садово за среща със аграрни производители, чиято реколта е мощно наранена от падналата градушка. 

" Вече са получени 39 заявки, през днешния ден изтича срокът, приказваме за 2400 дка, които ще бъдат обезщетени. Това, че и двамата сме тук, че аз като министър председател и министърът на земеделието, в действителност сме ангажирани ", добави Петков. 

" Днес има съвещание на сред ведомствената група на министерство превоза и на земеделието с цел да почистим тези неясноти, които са довели до случая. Управлението на полетите идва от друга институция, до края на деня да са изчистени тези елементи ", даде обещание министър Иван Иванов, който също е на посещаване в Садово с цел да разиска казуса с реколтата, унищожена от градушки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР