Държавата ще бъде добър партньор на всеки земеделски производител“, заяви

...
Държавата ще бъде добър партньор на всеки земеделски производител“, заяви
Коментари Харесай

Министър Иванов: Държавата ще бъде добър партньор на всеки земеделски производител

„ Държавата ще бъде добър сътрудник на всеки аграрни производител “, съобщи министърът на земеделието доктор Иван Иванов при ритуалното зарязване на лозя във видинското село Гомотарци, като поздрави с днешния празник производителите.

Той означи, че страната има дълг към Северозападния регион, който има извънреден капацитет за развиване.

Земеделският министър уточни, че страната ще поддържа всеки, който реши да влага в лозаро-винарския бранш.

„ Както тази година, по този начин и в бъдеще ще бъдем един до друг с всички аграрни производители “, сподели министър Иванов.

Той съобщи във връзка Националния стратегически проект, че в идващите дни ще стане ясно в какъв мащаб ще влага страната в бранша през идващия програмен интервал, като подсигурява, че проектът ще бъде импортиран до края на месеца в Европейската комисия.

По думите му идната огромна инвестиция в българското земеделие цели да има на трапезата ни продукция от българските аграрни производители.

Лозаро-винарският бранш ще бъде приоритет за Министерството на земеделието, сподели министър Иванов.

Той напомни, че по така наречен Коронавирус мярка земеделските производители ще получат над 111 млн. лева, а от средствата ще се възползва и лозаро-винарският бранш. След приемането на бюджета стартират диалози с производителите за метода, по който средствата ще бъдат разпределени.

На 14 март се отваря мярката за преструктуриране на лозови масиви, напомни министърът на земеделието.

„ През юли ще има актуализация на бюджета. Ако е належащо, страната ще се намеси още веднъж в интерес на земеделските производители “, съобщи министър Иванов.

В отговор на въпрос министърът на земеделието сподели, че политиката за обвързана с производството поддръжка ще докара до изсветляване на сивия бранш.

За износа на български виновност той уточни, че съгласно съдружното съглашение ще се подхващат ограничения, които да създадат българската продукция по-разпознаваема и желана, с цел да се превърнем от експортьор на първични материали в експортьор на подготвена продукция.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР