Държавата прави всичко възможно срещу разпространението на коронавируса. Не от

...
Държавата прави всичко възможно срещу разпространението на коронавируса. Не от
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев разкри какви витамини трябва да приемат пенсионерите като мярка срещу коронавируса

Държавата прави всичко допустимо против разпространяването на ковид. Не от една и две седмици. Трябва да сме дисциплинирани като жители. Това съобщи на брифинг шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. доктор Тодор Кантарджиев.

Професорът предложи възрастните хора да одобряват витамин Ц и витамин Д. Задължително е и честото проветряването на пространствата.

9 нови случая на ковид у нас

"Възрастните хора би трябвало да се пазят. Човек с кашлица и хрема да не посещават възрастните си родственици. Пенсионерите да заобикалят контакти с хора. Появяват ли се признаци на затруднено дишане при възрастните незабавно да звъннат на персоналния си доктор или родственик, който да звънне на този доктор ", безапелационен бе Кантарджиев.

"Със специфични екипи и коли се придвижват инфектираните лица от домовете им. Тези пациенти се настаняват в готовите лечебни заведения и отделения ", сподели още той.

"Един пръст отворен прозорец в рейса понижава с 10 пъти шанса от респираторни заболявания ", разкри шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания.



"Нека хората не вършат като умрялата от ковид жена, която е била толкоз зле, че е припаднала в болничното заведение. Нека възрастните хора се обаждат когато положението им не е толкоз повредено ", предложи вирусологът.

"Интубация се прави на тежко заболелите от болестта ", приключи проф. доктор Тодор Кантарджиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР