Държавата Палестина изпрати във вторник писмо до генералния секретар на

...
Държавата Палестина изпрати във вторник писмо до генералния секретар на
Коментари Харесай

Палестина настоява за пълноправно членство в ООН

Държавата Палестина изпрати във вторник писмо до генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш с искане за възобновяване на разглеждането на нейната молба за участие , предава Анадолската Агенция (АА).

" Във връзка с молбата на страната Палестина за участие в Организацията на обединените народи в съдържащия се документ S/2011/592 от 23 септември 2011 година и по напътствие на палестинското участие, имам достойнството да желая това да бъде прегледано още веднъж заявление от Съвета за сигурност през април 2024 година ", сподели в писмото палестинският делегат в Организация на обединените нации Рияд Мансур.

Мансур сподели, че ще бъде " признателен " , в случай че Гутериш съобщи настояването на Съвета за сигурност " допустимо най-скоро ".

Държавата Палестина беше призната като страна наблюдаващ на Общото заседание на Организация на обединените нации през 2012 година, позволявайки на нейния делегат да взе участие в диспути и организации на Организация на обединените нации, само че без право на глас.

Съгласно Устава на Организация на обединените нации страните се одобряват за членове на Организация на обединените нации с решение на Общото заседание по рекомендация на Съвета за сигурност.
 Мадрид признава палестинската държавност до юли
Мадрид признава палестинската държавност до юли

Испания желае пояснение от Израел за убитите филантропични работници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР