Държавата не признала стажа на 69-годишната Бранимира АнтоноваПървата Мис България

...
Държавата не признала стажа на 69-годишната Бранимира АнтоноваПървата Мис България
Коментари Харесай

Първата Мис България без пукната стотинка пенсия

Държавата не признала стажа на 69-годишната Бранимира Антонова

Първата Мис България – Бранимира Антонова, която се окичва с най-престижната корона у нас през далечната 1967 година, признава, че не получава пукната стотинка пенсия от страната. 69-годишната звезда от кориците, която е някогашна актриса, балерина и правист по обучение, също потърпевша от неуредиците със събирането на документите за стаж и пенсиониране и се примирила, че няма да взема нито лев. Бранимира се отказала и от ходенето по тъгите за разпределяне на обществени помощи и разчитала най-много на щерка си Мария от брака ѝ с починалия милионер Владимир Грашнов, която е сполучлива бизнес дама и ѝ пособия финансово, написа.

Въпреки че е пенсионерка, Бранимира продължава да е дейна и от няколко години развива и собствен бизнес, с цел да се усеща заета и потребна. Антонова има компания за медийни съвещания и медийна обработка, чийто офис е в центъра на столицата. Всъщност още преди време тя имала концепция да сътвори нещо свое, като в началото желала да открие приют и да оказва помощ на възрастни хора в мъчно състояние, само че проектите ѝ не се осъществили.

Първата Мис България признава, че и до момента имало интерес към нея и продължавала да получава оферти за присъединяване в кинопродукции, само че актьорството било затворена страница в живота ѝ. Тя си спомня с горест на какво високо равнище са се снимали филмите преди време. Емблематична е ролята ѝ в „ Мъже в командировка “. По този мотив Свобода Бъчварова написа в най-авторитетното тогава списание „ Филмови вести “: „ Нечувана игра на младата актрисаБранимира Антонова, към момента толкоз нежна и млада. Трябваше да играе ту по какъв начин може да играе, ту по какъв начин не може. А да можеш и да играеш, че не можеш, е по-трудно, в сравнение с да играеш “. През 1969 година пък Бранимира Антонова отива на представянето на кино лентата „ Танго “ на Московския кинофестивал. В Съюза всички към този момент знаят за Мис Фестивал.

На аерогарата каца българският аероплан, тя слиза от него, а в същото време се приземява италианският аероплан, от който слиза самата София Лорен. Когато публицистите схващат, че идва Бранимира, се втурват да снимат нашенката. Бранимира завързва здрави другарства с Иван Андонов, с който играят в „ Процесът “, Стоянка Мутафова, Невена Коканова и доста други, само че се отдръпва от артсредите поради първия си мъж Владимир Грашнов. След него има още два брака, а към ден сегашен остарявала сама.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР