Дарение от 35 комплекта сензори заедно с трансмитери за непрекъснато

...
Дарение от 35 комплекта сензори заедно с трансмитери за непрекъснато
Коментари Харесай

Дарение за Катедрата по педиатрия и медицинска генетика

Дарение от 35 комплекта датчици дружно с трансмитери за непрестанно наблюдаване на глюкозата при деца с диабет получи Катедрата по педиатрия и здравна генетика в Медицински университет – Пловдив. Устройствата подари Лайънс клуб Евридика Пловдив по тяхна самодейност. Комплектите ще бъдат употребявани в звеното по детска ендокринология при деца с диабет, включително и за деца с новооткрит захарен диабет, при които устройствата не се възстановяват от НЗОК.

При приемане на дарението Ректорът на МУ-Пловдив, проф. доктор Мариана Мурджева, дм, мзм, благодари на членовете на клуба като оцени по достолепие и приветства техния доблестен жест за поддръжка и подкрепяне на диагностиката на това обществено значимо заболяване.

Непрекъснатото глюкозно мониториране, което обезпечават тези устройства, е ключът за положителния надзор на диабета, изясни ендокринологът доктор Цветелина Цветанова от Катедрата по педиатрия и здравна генетика. Тя посочи, че при неприятен надзор на диабета се стига до хронични затруднения и трайна инвалидизация, и тези устройства ще подкрепят това да бъде избегнато.

С един комплект се наблюдава един пациент за 1 месец. Тъй като устройствата са със период на валидност 1 година, клубът планува да направи ново подаяние след привършване на комплектите.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР