Дарение на средства в подкрепа на храмове в няколко населени

...
Дарение на средства в подкрепа на храмове в няколко населени
Коментари Харесай

Отпускат дарение на проекта „Музиката вместо улицата“ и за храмове в Сливенско

Дарение на средства в поддръжка на храмове в няколко обитаеми места и на плана на маестро Георги Калайджиев „ Музиката вместо улицата “, ще направи Община Сливен. Това разгласи ръководителят на локалния парламент в Сливен Димитър Митев, след импортирани оферти от кмета Стефан Радев.
Подпомогнати ще бъдат храмовете „ Св. Йоан Кръстител “ в село Бинкос, „ Св. Георги “ в Глуфишево и „ Св. вмчк Георги Победоносец “ в с. Гергевец.
И трите храма ще получат по 5 хиляди лева

Към сегашния миг главните действия по създаване на храмовете вселата Гергевец и Бинкос, са завършили.
Очаква се скоро те да бъдат подготвени, изографисани, оборудвани и да отворят порти.
За храма в Глуфишево следва полагането на главен камък за издигането му.

С 20 хиляди лева Общината ще поддържа и безплатно плана „ Музиката вместо улицата “ на световноизвестния цигулар Георги Калайджиев. Маестрото е основател на плана, посредством който сполучливо се образоват млади музиканти от ромската общественост на града. Те учат солфеж и получават безвъзмездни уроци по разнообразни типичен музикални принадлежности – цигулка, виола, флейта, пиано и други През миналата година Общината поддържа активността на сдружението на някогашния концерт-майстор, като подари тогава средства в размер на 30 хиляди лева
Днес сдружението продължава да се развива и да включва от ден на ден деца и младежи с изявени способности, които избраха пътя на музиката за свое бъдещо развиване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР